BEDRIJF IN DE KIJKER: CALLEWAERT-WEMEL BVBA

 

Interview met Vincent Callewaert, zaakvoerder.

Callewaert-Wemel BVBA, sinds mei 2012 gevestigd in een modern pand in een nieuwe ambachtelijke zone te Waregem, juist buiten het centrum van de stad, is een snel groeiende kinesitherapeuthische praktijk met hoge ambities in het sportsegment.
Begonnen als een eenmanszaak door Vincent Callewaert in 2006, biedt de praktijk nu ruimte aan 11 medewerkers, waarvan 9 sportkinesisten en één physical coach.
Ik wordt vriendelijk onthaald door een behulpzame medewerkster, en terwijl ik op mijn gesprekspartner wacht, kan ik de drukke bezigheden in de luchtige praktijkhal observeren.
De formele samenwerking tussen Vincent Callewaert en Manu Wemel kwam tot stand aan de vooravond van de grote investering in het nieuwe pand, en heeft de snelle uitbreiding mogelijk gemaakt naar het huidige niveau. Na de verhuis in 2012 groeide het samenwerkingsverband immers van 4 medewerkers naar de huidige geplande 11 (één kinesist wordt nog gezocht). De beslissing om tot deze investering over te gaan, was zeker geen evidentie, en vergde moed, strategisch inzicht, doorzettingsvermogen en grote persoonlijke werkkracht.
De praktijk profileert zich vooral in het segment van de topsport. Zo is er o.a. een hechte samenwerking met de eerste klassers KV Kortrijk en Zulte-Waregem. Maar ook wielrenners van verschillende ploegen zijn er regelmatig te vinden, naast de vele triatleten, zwemmers, basketbalspelers en sporters van alle niveaus.
De kroon op het werk wordt echter gevormd door de begeleiding van het nationaal zwemteam. Daardoor is een veelbelovend perspectief ontstaan tot hechtere samenwerking met het BOIC. Vincent Callewaert begeleidt het team persoonlijk op de vele stages en tornooien, terwijl zijn partner op die momenten het management van de drukke praktijk waarborgt.
De snelle groei heeft de partners verplicht een evenwicht te zoeken tussen het persoonlijk behandelen en assisteren van patiënten enerzijds, en de sturing van de organisatie anderzijds.
De sterkte van de praktijk wordt door Vincent als volgt verwoord:” klinisch redeneren, maar met een holistische kijk op de persoon”. Die benadering wordt gedragen door elke medewerker, en de partners waken erover dat ze van onthaal, over de behandeling tot en met de administratieve afhandeling consequent wordt beleefd. Het geheel straalt een vriendelijke, rustgevende efficiëntie uit, waarbij patiënten zich erkend en gewaardeerd voelen.
Het team komt regelmatig samen in de vergaderruimte, waar een grote zwart-wit foto van de Haka, de strijddans van het Nieuw-Zeelandse rugbyteam, herinnert aan de kracht van gezamelijke beleving en samenwerking.
De praktijk heeft duidelijk de wind in de zeilen. De oriëntatie op sport, en meer bepaald topsport, biedt een duidelijke profilering. Hoewel het huidige pand ontworpen werd met een belangrijke groei in het vooruitzicht, zijn de grenzen enkele jaren later al bereikt.
Hoe moet het verder? Vincent aarzelt. “Uiteraard zijn we met die vraag bezig. We zien eigenlijk twee mogelijkheden. Ofwel uitbreiden, op een andere locatie, maar met dezelfde benadering; ofwel verdiepen, en nog exclusiever de topsport viseren en de kwalitatieve service voor onze cliënten naar een hoger level brengen.”
De vraag is of het één het ander wel in de weg staat voor deze dynamische en ambitieuze bedrijfsleiders en kinesisten. Eén ding staat vast: ze zullen de juiste beslissing nemen, en vooral, ze zullen die beslissing perfect in de praktijk omzetten.

Neem een kijk op hun website en overtuig jezelf. Voor dit team geldt: dit is het begin van een sterk verhaal.

25 februari 2016.

©BertrandVanthournout/Consentrust